Всичко на масата

ВСИЧКО НА МАСАТА

по Чарлз Буковски

моноспектакъл на Васил Дуев

сценична адаптация и режисура: Ана Батева

музика: Стефан Здравески

Хенри Чинаски – героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя… Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче… Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.

НАГРАДИ

2017 – Номинация Икар 2017 за ГЛАВНА МЪЖКА РОЛЯ

2017 – Награда за НАЙ-ДОБРО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, СПЕЦИАЛНА награда от журито и НАГРАДА ОТ ПУБЛИКАТА на Арт Трема Фест – Рума (Сърбия)

2017 – Награда за НАЙ-ДОБЪР СПЕКТАКЪЛ на \“Balcan Theater Tirana Fest\“ – Тирана (Албания)

2016 – Награда СЦЕНИЧЕН ЕКСПЕРИМЕНТ И ИНОВАЦИЯ на Интернационалния фестивал \“Актьорът на Европа\“ – Ресен (Р. Македония)

2016 – Награда за НАЙ-ДОБЪР СПЕКТАКЪЛ на Интернационалния фестивал на монодрамата \“MоноAкт\“ – Печ (Косово)

Shopping Cart