ШАПКА, ЧОКОЛАДО, АНУС И УШТЕ НЕШТО

ШАПКА, ЧОКОЛАДО, АНУС И УШТЕ НЕШТО

по Ханох Левин

превод од бугарски: Иван Калошев, Ана Батева

режија: Ана Батева

музика: Стефан Здравески

играат: Григор Јовановски, Димитрина Мицкоска, Бобан Алексоски, Миа Кантарџиева – Петровска, Давид Илиќ, Надица Петрова

плакат: Христо Христов

фото: Ивана Батев

И дојде ден кога човекот сфати дека животот одамна не е како на филм.

Тој ден човек беше принуден да се соочи со реалноста, да ја прегрне лагата за неговиот живот и да продолжи напред.

Тој ден човек ги прифати сите негови стравови и со насмевка се соочи со смртта.

Тогаш се препушти на инстинктите и даде старт на нов свет, со свои правила и принципи.

Тогаш смислата доби ново значење, а волјата за живот стана водилка.

Така група артисти се качија на сцената и со песна и хумор му се спротивставија на апсурдот.


Продукција на Театар „Златен Елец“ (MK) и SPAM studios (BG)

Shopping Cart