ЗА НАС

Кои сме ние?

SPAM Studios е културна организация създадена през 2018-а година oт режисьора Ана Батева и музиканта и композитор Стефан Здравески.

Визията на SPAM Studios е да станe разпознаваема организация за създаване на съвременно театрално изкуство, както на местно, така и на международно ниво.

Неведнъж награждавани на международни театрални фестивали, SPAM studios през годините успя да изгради и устойчиви международни партньорства, а от месец януари 2024 официално е и част от IETM – най-голямата мрежа за изпълнителски изкуства в света със седалище в Брюксел.

Мисията на SPAM Studios има за цел да улесни достъпа на младите хора до творчески процеси с експериментален характер, популяризирайки съвременното изкуство и новите форми. Оттук и целите на организацията, които са тясно свързани с културно обогатяване на младите в България чрез организиране на културни събития: представления, изложби, концерти, културни дебати и работилници със световно изявени артисти.

Водещите принципи са свързани с мотото на организацията „ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ МОЖЕ ДА (НЕ) Е СЛУЧАЙНА“, а именно ангажираният театър по отношение на темите и подбора на текстовете.

Нашият екип е създаден от доказани професионални артисти, които имат богат творчески опит, който ежедневно доразвиват и надграждат.

Shopping Cart