SPAM STUDIOS ГОСТУВА НА ПЕТ ТЕАТРАЛНИ ФЕСТИВАЛА

„Кученцето се засмя“ с участие в Северна Македония, Албания и Монголия, а „Докато смъртта ме раздели“ се играе на фестивали във Варна и Враца

Силен фестивален период започва за Spam Studios. От май до септември 2024 сдружението заедно с две негови продукции ще гостува на пет международни и престижни фестивали, три от които са зад граница. Spam Studios е от независимите арт организации, чиято политика включва активно участие на международни фестивали, като запознава чуждестранната публика с родни спектакли и обменя опит в областта на мениджмънта.

Моноспектакълът „Кученцето се засмя“ с актьора Севар Иванов в главната роля ще участва на Международния монодрама фестивал в Битоля, Северна Македония в края на май. След това му предстои да се срещне и с публиката на Международния монодрама фестивал AlbaMono в Албания през юни. А най-голямата новина и най-далечно фестивално гостуване за сдружението в историята му е на Международния монодрама фестивал със състезателен характер „The Parade of Winners“ 2024 в Монголия през септември.

Другият хитов моноспектакъл „Докато смъртта ме раздели“ на Spam Studios, който получи номинации за ИКАР 2024 и АСКЕЕР 2024, ще гостува на най-престижния театрален международен форум в България – Варненско лято. Публиката там ще има възможност да се запознае с историята на берлинския травестит Шарлоте фон Малсдорф, изигран брилятно от актьора Димитър Ангелов. Режисьор на представлението е Надя Панчева. След Варна спектакълът гостува на Националния фестивал на малките театрални форми 2024 – Враца. И двете участия на фестивали са през юни.

Следващата голяма новина за независимото сдружение за изкуство Spam Studios е участието в Летния театрален форум, който ще се състои в Габрово в периода 8-18 юли по инициатива на Габровския драматичен театър. Заглавието е „Музиката в думите“ и темата в това издание е търсенето на кабаретни изразни средства под ръководството на Ана Батева и Стефан Здравески от Spam Studios, и Деница Николова, хореограф и сценограф.

Shopping Cart